YO-Examiner YO-Countdown F.A.Q Kehitysideat Ota yhteyttä

F.A.Q

 • Mikä on YO-Spekulaattori?

  YO-Spekulaattori on sivusto kaikille YO-kirjoituksista kiinnostuneille. Sivun suurin tarkoitus on täyttää opettajan arvioinnin ja YTL:n arvioinnin väliin jäävä ajanjakso antamalla opiskelijoille alustan, jossa spekuloida opettajan antamia pisteitä.

  YO-Examinerin avulla voit verrata opettajan arvioimia pisteitäsi aikaisempien vuosien pisterajoihin.

  YO-Leaderboardissa voit opettajan arvioimat pisteet saatuasi syöttää ne sivustolle, jolloin saat suuntaa yleisestä tasosta pistejakauma-taulukon avulla. Voit myös vain tarkastella taulukoita.

  YO-Countdown yksinkertaisesti kertoo valitsemasi aineen ajankohdan, sekä kuinka kauan aikaa kokeeseen on.

 • Miten liukuri toimii?

  Jokainen opettaja arvioi kokeita hieman eri tavalla. Tästä syystä pisteitä syöttäessä on mahdollista säätää kuinka tiukasti uskot opettajasi arvioineen kokeesi.

  Liukuri toimii yksinkertaisella periaatteella: jos uskot opettajasi olleen armollinen, säädä liukuria vasemmalle, jolloin pisteitäsi muokataan sillä olettamuksella, että YTL saattaa karsia pari pistettä pois. Jos taas uskot opettajasi tarkastuksen tiukaksi, säädä liukuri oikealle siinä uskossa, että YTL antaa pari pistettä lisää.

  Liukuri toimii luonnollisesti liukuvalla asteikoilla, joten mitä kauemmas keskipistettä liukuria viedään, sen enemmän annettuja pisteitäsi muokataan. Pisteitä ei kuitenkaan muokata paljoa, joten älä huoli vaikka et tarkasti tietäisikään opettajan arvioinnin tiukkuudesta. Jättämällä liukurin keskelle pisteitä ei muuteta lainkaan.

 • Mitä YO-Leaderboard kuvaaja kertoo?

  YO-Leaderboardin kuvaaja näyttää vaakatasolla pistemäärän 9 numeron joukoissa. Pystytasolla näkyy pistejoukkojen frekvenssi.

  Jos esimerksiksi käyttäjä syöttää pistemäärän 32, pisteet rekisteröidään pylvääseen 30-39: tällöin pylvään korkeus kasvaa arvolla yksi. Klikkaamalla pylvästä näkee tarkan määrän syötettyjä pisteitä annetulta väliltä.

 • Voinko syöttää pisteeni aikaisemmilta vuosilta YO-Examineriin?

  Et. Valitettavasti YO-Examiner tukee toistaiseksi vain viimeisimpiä pisteitä (S2021).

 • Kuinka tarkka kuvaus todellisesta pistejakaumasta YO-Leaderboardin kuvaaja on?

  YO-Leaderboardin pistejakauma-kuvaaja perustuu täysin käyttäjien syöttämiin pisteisiin, joten kuvaaja on juuri niin tarkka kuin käyttäjät antavat sen olla.

  Sivun puolesta käytössä on menetelmiä estää karkeimmat epätarkkuudet, mutta loppupeleissä sivusto perustuu käyttäjien rehellisyyteen.

 • Miten pisteiden vertailussa otetaan huomioon muutokset YO-kokeissa?

  YO-kokeet ovat kokeneet muutoksia. Suurin osa kokeista on nyt omaksunut 120 maksimipisteet, mutta aikasempina vuosina maksimipisteet ovat voineet olleet joko 42, 54 tai 64.

  Jotta sinun nyt saamiasi pisteitä voidaan verrata aikaisempiin vuosiin, täytyy pisteistä muokata vertailukelpoiset. Pisteiden muokkaus vertailukelpoiseksi onnistuu hyödyntämällä maksimipisterajojen suhdetta.

  Olemmet tehneet tämän puolestasi, joten syötä vain saamasi pisteert.

 • Miksi YO-Leaderboard on nimeltään "leaderboard"?

  Vaikka YO-Leaderboard näyttää nyt vain pistejakauma-taulukon, jatkossa YO-Leaderboard tulee näyttämään enemmänkin.